5 augustus – Oslo

6 augustus 2025 - Oslo, Noorwegen

Vandaag staan we vroeg op, om 6:00 uur al, want we varen via de prachtige Oslofjord richting de Noorse hoofdstad. Van meerdere mensen hadden we de tip gekregen om vroeg uit de veren te zijn en te genieten van het uitzicht tijdens het binnenvaren – en dat bleek absoluut de moeite waard.

Om 7:00 wordt ons ontbijt via roomservice gebracht. We eten gezellig op ons terras terwijl we de fjord bewonderen. Wat een heerlijk begin van de dag!

Rond 10:00 meren we aan in Oslo. We hebben vooraf tickets geboekt voor de hop-on-hop-off bus, en om 10:30 zitten we al op de eerste rit. Onze eerste stop is het Koninklijk Paleis – een indrukwekkend, statig gebouw dat nog steeds bewoond wordt door de koning van Noorwegen. Na een uurtje rondwandelen en foto’s maken, stappen we weer op de bus richting het Vigelandpark.

Het Vigelandpark is werkelijk uniek. Het is een prachtig aangelegd park ter ere van de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland, met meer dan 200 sculpturen verspreid over het terrein. Een bijzondere plek, zowel rustgevend als indrukwekkend. Ook hier blijven we ongeveer een uurtje.

Daarna vervolgen we onze rit met de bus en zien we nog veel meer van Oslo. Wat vooral opvalt zijn de charmante, houten huizen – echt typisch Scandinavisch en enorm sfeervol.

Rond 14:30 zijn we terug bij het schip. Het begint net te regenen, dus we besluiten om de rest van de middag aan boord te blijven. We lunchen laat bij het Dive-In Burger restaurant – burgers en frietjes vandaag, en eerlijk is eerlijk: zelfs dat smaakt hier verrassend goed! Tot nu toe zijn we echt onder de indruk van het eten aan boord.

Na de lunch doen we een korte powernap op de kamer en daarna is het alweer tijd om ons klaar te maken voor het diner. We hebben opnieuw gereserveerd in de Main Dining Room. Het eten is daar heerlijk, en het is net wat rustiger en sfeervoller dan het buffetrestaurant (hoewel het buffet ook niet tegenvalt).

Mijn keuze vanavond: carpaccio als voorgerecht en – hoe kan het ook anders in Noorwegen – zalm als hoofdgerecht. Heerlijk!

Na het diner drinken we nog een cocktail in de Rolling Stone Bar, en rond 21:00 zoeken we het zwembad op. Op het grote scherm wordt daar vanavond de Minecraft Movie vertoond. Voor Ty is het al de vijfde keer dat hij hem ziet, voor mij de derde, maar we blijven het een leuke film vinden.

Rond 23:00 kruipen we onder de wol. Wat een dag! De tijd vliegt echt voorbij…

1. Ingrid:
    6 augustus 2025