Epiloog – onze Amerika-reis 2026
19 april 2026 - Hoboken, België
En zo zit het er weer op. Wat vooraf een beetje een sprong in het onbekende leek, bleek uiteindelijk een schot in de roos. We vroegen ons op voorhand af of er wel genoeg te zien en te doen zou zijn in de streek waar we naartoe gingen, waar Zane woont en in de nabije omgeving … maar dat bleek totaal onterecht. Integendeel zelfs: we hebben keuzes moeten maken en dingen moeten overslaan. Er was gewoon te veel om allemaal in één reis te stoppen.
Wat ook opviel, is hoe anders de realiteit ter plaatse aanvoelt tegenover wat we thuis vaak te zien krijgen. In België gaat het op het nieuws regelmatig over Trump en ICE, maar daar in de VS merk je daar eigenlijk niets van. Niet op straat, niet in gesprekken, zelfs niet op het nieuws dat wij daar zagen. Het dagelijkse leven gaat er gewoon zijn gang, zonder dat gevoel van spanning dat soms wordt geschetst.
En over dat dagelijkse leven gesproken: dat is er op veel vlakken een pak goedkoper. Een gemiddelde winkelkar kost er makkelijk de helft van wat we bij ons betalen, en een tankbeurt zelfs minder dan de helft. Dat verschil voel je toch wel, zeker als je er een tijdje rondreist.
Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Wat ons wel is bijgebleven, is hoe duur de ziekteverzekering daar is en hoe hard het systeem kan zijn. We hebben intussen ook geleerd wat een gebroken arm daar ongeveer kost… en dat zijn bedragen waar je toch even stil van wordt. Op dat vlak beseffen we des te meer hoe goed we het bij ons geregeld hebben.
En misschien nog het allerbelangrijkste van deze reis: de tijd samen. We hebben echt genoten van de family time met Zane. Gewoon samen zijn, zonder moeten, zonder rush… dat zijn uiteindelijk de momenten die het langst blijven hangen.
Deze reis was er eentje met contrasten, verrassingen en vooral veel mooie momenten. Een avontuur dat ons nog lang zal bijblijven. 🇺🇸
Ingrid:19 april 2026Toppers zijn jullie ♥️
Family Hendrickx on tour:20 april 2026😘😘