08/04/2026 – Fietsen die er niet waren en baseball van topniveau

10 april 2026 - Nashville, Tennessee, Verenigde Staten

We zijn nog steeds vroeg wakker; onze interne klok is duidelijk nog niet helemaal afgesteld. Om 5.30 uur zijn we al klaarwakker, maar we blijven nog even liggen. Pas een dik uur later komen we echt op gang.

We nemen de hotelshuttle richting downtown. Om 10.00 uur hebben we twee fietsen gereserveerd, eentje waarbij Ty makkelijk achterop kan, want we willen een flinke afstand afleggen. Omdat het nog maar 8.50 uur is, besluiten we eerst wat rond te wandelen.

We passeren het Ryman Auditorium en komen zo op Broadway, dé straat met alle country- en honkytonkbars. We nemen een “breakfast on the go” en wandelen daarna naar de plek waar we de fietsen moeten ophalen. Maar tot onze verbazing is de fiets waar Ty op kan helemaal niet beschikbaar. Best straf, want Gwendy heeft hier zeker tien keer over gemaild.

We proberen nog een alternatief, maar we vinden alle drie dat dit niet veilig genoeg is. Na wat heen en weer gediscussieer over een mogelijke terugbetaling geven we het op. Een serieuze domper. Dan maar te voet Nashville verder verkennen.

We wandelen eerst naar The Gulch, een trendy wijk met leuke muurschilderingen. Daarna trekken we verder richting het Tennessee State Capitol. Iets na de middag keren we terug naar Broadway voor de lunch. Uit elke bar klinkt live muziek, dus vragen we aan ChatGPT welke plekken kindvriendelijk zijn.

Rond 13.00 uur stappen we Honky Tonk Central binnen, en wat een leuke ervaring! Het eten is goed (al behoorlijk vettig), en het bandje speelt fijne muziek. Echt genieten.

Na het eten nemen we de shuttle terug naar het hotel om even te vertragen. Van 15.30 tot 16.30 uur doen we een korte siësta.

Daarna trekken we richting Hawkins Field, vlak naast het hotel. Dit is de thuisbasis van de Vanderbilt Commodores, het lokale Division 1 college baseballteam. We hebben fantastische plaatsen (merci C.D. om dit voor ons te regelen!).

De wedstrijd is van hoog niveau: Vanderbilt speelt tegen de Oklahoma Sooners, een nationaal gerangschikt team. De sfeer in het stadion is geweldig, en we zitten in de sectie voor familie en vrienden van de spelers.

Vanderbilt wint uiteindelijk met 10-5. De starting pitcher van de “Vandyboys” gooit meer dan zeven innings met een repertoire van een fastball van 89 mph, een scherpe slider en een change-up. Die 89 mph blijkt zelfs de traagste fastball die we zien. De piek komt van een lefty van de Sooners die even 97 mph aantikt — indrukwekkend!

Een heel mooie ervaring dus.

Na de wedstrijd wandelen we kort terug naar het hotel en kruipen we opnieuw ons bed in.

Ciao 👋

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Ingrid:
    10 april 2026
    Spijtig van de fietsen, maar toch weer leuk… waarschijnlijk hoge scores op de stappenteller 😜.
  2. Family Hendrickx on tour:
    Stappenteller is ontploft 😀
  3. Ingrid:
    🤣🤣🤣
  4. Ray:
    10 april 2026
    Beter fietsen huren in NL maar wandelen en "breakfast on the go” ?
    Toch nog honkbal gezien op hoog nivo en dat ze dan harder gooien dan uwe BP das logisch ze zijn ook een pak jonger topper.
    Enjoy honky tonk muziek dat zal heel lang in uw gedachten zitten yeha.